A The Pretenders és Chrissie Hynde nem "színlelték" a zenét.
2021. április 20. írta: teacher45

A The Pretenders és Chrissie Hynde nem "színlelték" a zenét.

1978 márciusában alakult brit-amerikai rockzenekar volt a THE PRETENDERS együttes.

"A zenekari név ötletét a Platters "The Great Pretender" című dala adta".

Az Ohióiból származó énekesnő Chrissie Hynde 1973-ban költözött Londonba, ahol részt vett a Clash és a Damned korai verzióiban, és olyan rövid életű zenekarokban játszott, mint a Masters of the Backside és a The Moors Murderers. Maga a Pretenders 1978-ban alakult, miután Dave Hill az Anchor Recordsnál meghallgatta Hynde zenéjének néhány bemutatóját. Az együttes első kislemeze, a Kinks "Stop Your Sobbing" dalának feldolgozása 1979 januárjában jelent meg, és kritikus figyelmet kapott. Ezt követte a "Kid", majd az Egyesült Államok területén is sikeres "Brass in Pocket", amely a Billboard Hot 100-on a 14. helyre került. Saját nevű debütáló albumuk 1980 januárjában jelent meg, és minden idők egyik legjobb debütáló albumának tekintik. A jól kiegyensúlyozott bemutatkozó LP-nek köszönhetően a Pretenders egyből a brit slágerlista tetejére ugrott.

Európai és amerikai turnék, a "Message of Love" kislemez és egy ötszámos EP után következett a Pretenders II. felvétele Chris Thomas producerrel. Ezt követte 1982 végén a "Back On The Chain Gang" kislemez, mely USA Top 5. és az MTV állandó műsorszáma lett. Egy rövid - családalapításra szánt - szünet után 1984-ben a UB40 együttessel felvették az egykori Sonny & Cher sikert, az "I Got You Baby" új változatát.

Világturné következett, majd felvették a Get Close albumot, rajta a "My Baby" című sikerszámmal. 1990-ben megjelent a Packed című új nagylemez és egy újabb UB40-val történt együttműködés eredményeként a "Breakfast in Bred" brit sláger.

Az elkötelezett növényevő Hynde nevét ezután a McDonalds ellenes kirohanásai állandóan a köztudatban tartották. Egy radikálisabb pillanatában részt vett az egyik hamburgerfalatozó elleni Molotov-koktélos támadásban is. Azóta azonban komoly engedményeket tett a céget érintő jövőbeli kijelentéseit illetően. 2005 márciusában a "Színlelőket" bevezették a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. Az öt hónapos észak-amerikai turnét, melyet a Journey együttessel tervezték, eredetileg 2020. május 15-én kezdték volna meg, a COVID-19 járvány miatt azonban a turnét törölték.

A bejegyzés trackback címe:

https://music.blog.hu/api/trackback/id/tr5716507824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása