Az éneklő olasz fodrász milliók kedvence volt
2020. június 27. írta: teacher45

Az éneklő olasz fodrász milliók kedvence volt

Perry Como, az amerikai könnyűzene egyik nagy egyénisége, az olasz származású énekes hosszú betegség után hunyt el. Nem cáfolt rá az olaszokról elterjedt legendákra: nem elég, hogy behízelgő hangján érzelmes balladákat énekelt nagy átéléssel, de valóban fodrász volt fiatalkorában.

A muzikális figaró eleinte csak vendégeit szórakoztatta, a nagyvilág sokáig nem volt rá kíváncsi. Első nekifutását nem koronázta siker, szégyenszemre vissza kellett térnie az ollóhoz és a borotvához. Csak viszonylag későn lett sztár, első milliós példány-számot túllépő kislemezét 1945-ben énekelte fel, de az évtized végén már a rádióból is dőltek a slágerei. Kiválóan érezte meg a televízióban rejlő lehetőségeket, az elsők között lett önálló tévéműsora.

Dalai közül a legismertebb a Catch A Falling Star, a Papa Loves Mambo, a Magic Moments, a Caterina, a Hot Digity, és a Love Makes The World go round (lásd klipünket). Fénykorában Frank Sinatra és Bing Crosby vetélytársának számított, lemez- és dollármilliomos volt. A rock- és a beathullám azonban őt is elsöpörte, de volt ereje és visszakapaszkodott.

A lágyabb dallamok kedvelőire és az idősebb korosztályra építette újabb karrierjét. 1994-ben három lemezen jelentek meg legnagyobb slágerei, s ennek eladási adatai miatt sem kellett szégyenkeznie. Sokan és gyakran viccelődtek stílusán, őt azonban ez nem zavarta különösebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://music.blog.hu/api/trackback/id/tr2615970966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása